Jarkko Mononen, Toimitusjohtaja
050 524 5889
jarkko@red.fi


MAINOSTOIMISTO RED Fredrikinkatu 63, 00100 Helsinki

Ole koutsi

PIDETÄÄN PELI SELVÄNÄ!

Päivittäistavarakauppa PTY ry:n Ole koutsi, älä pelikaveri -kampanjan tavoitteena oli pyrkiä vähentämään alkoholinvälitystä alaikäisille erottuvalla tavalla. Kampanjaan saatiin mukaan “koko kansan koutsi” Jukka Jalonen, jolle päihteettömyys ja juniorityö ovat lähellä sydäntä.

olekoutsi.fi      Ole Koutsi Facebookissa 

Kampanjalla oli haastavan laaja kohderyhmä: kaikki suomalaiset täysi-ikäiset. Redin luova ratkaisu oli vedota suomalaisten joukkuepelihenkeen ja kehottaa aikuisia nousemaan koutsin rooliin, vastapainoksi nuorten omille “pelikuvioille”. Viesti oli selkeä: vastuullinen aikuinen ei välitä alkoholia alaikäisille.


Koutsaamista kautta koko mediakentän

Laajaan kokonaisuuteen sisältyivät Jukka Jalosen tähdittämä maanlaajuinen näkyvyys päivittäistavarakauppoissa, huoltoasemilla ja kioskeissa, johon kuului kuuden somevideon sarja, näkyvyys kaupan omissa medioissa, vuoden pituinen some-suunnitelma ylläpitoineen, verkkosivut sekä koulutusmateriaalit kaupan alan työntekijöille.


Kaupan ala mukana pelissä

Palaute kaupan suunnalta oli innostunutta ja useat suuret ketjut tarjosivatkin kampanjalle lisänäkyvyyttä kanavissaan. Red sai kiitosta nopeasta reagoinnistaan ja siitä, että tärkeä viesti saatiin ilmoille pikaisella varoitusajalla, laadusta ja luovuudesta tinkimättä. Myös itse pääkoutsi oli sydämellä mukana:


Lähdin mukaan Ole koutsi -kampanjaan hyvillä mielin, sillä aihe on tärkeä. Arjen keskellä sitä ei aina tule ajatelleeksi, millaisia kerrannaisvaikutuksia alkoholin välittämisestä alaikäisille seuraa – millaisia vaikutuksia sillä on nuorisoomme ja siten koko yhteiskuntaan. Ollaan siis jämptejä ja pidetään peli selvänä junnuille. Se on sitä aitoa välittämistä. Tässä asiassa meistä jokainen voi olla koutsi, Jukka Jalonen painottaa.

– Jukka Jalonen, jääkiekkovalmentaja


KAMPANJAVIDEOT

Katso loput Ole koutsi-videot täältä

MAANLAAJUINEN MYYMÄLÄNÄKYVYYS
VUODEN KESTÄVÄ SOME-KAMPANJA
OLEKOUTSI.FI -SIVU
MAINONTA KAUPAN KANAVISSA